Parhaat ekoautot palkittiin

30.11.2015 19:25

Tekniikan Akateemiset ja Tekniikka Elämää Palvelemaan järjestivät Espoon Otaniemessä 28.11. ekoautoseminaarin, jossa kerrottiin vuoden 2015 ekoautovalinnoista ja myönnettiin kunniakirjat parhaiden ekoautojen maahantuojille. Ekoautovalintaprosessin suunnittelun päävastuun kantanut Ari Lampinen kertoi valintaprosessista: kalvosarja (1 MB) on ladattavissa tästä.  Sekä kokonaisuutena vuoden parhaan ekoauton Seat Mii Ecofuelin että suurten autojen ryhmän parhaan ekoauton VW Caddy Maxi TGI:n maahantuoja VV-Auto Group Oy toi jälkimmäisen automallin tilaisuuteen.

Vaikka Seat Mii Ecofuel on selvästi halvin (n. 14.000 €) puhtaan käyttövoiman auto Suomen markkinoilla, se kärsii vastaavaa bensiiniautoa korkeammasta autoverosta, arvonlisäverosta ja ajoneuvoverosta. Ottaen huomioon, että se sisältää täydellisen bensiinijärjestelmän metaanijärjestelmän lisäksi, sen veroton hinta on välttämättä pelkästään bensiinijärjestelmän sisältävää autoa korkeampi. Suomen autovero ja arvonlisävero lisäävät hintaeroa metaaniversion tappioksi ja metaaniversiosta joudutaan vielä maksamaan vuosittain käyttövoimaveroa, josta bensiiniversio on vapautettu. Siitä syystä metaaniversion takaisinmaksuaika vastaavaan bensiiniversioon verrattuna on pitkä (todennäköisesti ylittäen auton käyttöajan), joten vain vihreiden markkinoiden periaatteella toimivat kuluttajat hankkivat niitä. Vihreiden automarkkinoiden erittäin heikon tilanteen osoituksena on, että vain kolme Seat Mii Ecofuelia on Suomessa myyty. Samasta syystä näitä autoja ei löydy maahantuojan eikä merkkimyymälöiden esittelymalleista, joten sellaista ei voitu tilaisuuteen tuoda.

VW Caddy Maxi TGI:lle tämä tilaisuus oli samalla Suomen ensiesittely. Se on kaikista ekoautovalintaprosessiin osallistuneista 46 automallista sekä yhteispisteiden että ympäristöpisteiden ykkönen. Vaikka se sai 4 auringon ympäristöluokituksen, kuten moni muukin osallistuja, se on kaikkein lähimpänä täyden 5 auringon ympäristöluokitusta kaikista Suomen markkinoiden autoista. Se tarkoittaa, että 99,999 % Suomen henkilöautokannasta (M1-ajoneuvoista) on ympäristöominaisuuksiltaan sitä huonompia. Sen puhtaan käyttövoiman toimintamatka (UE-metaani 920 km) on pisin kaikista tehdasvalmisteisista henkilöautoista paitsi Suomessa, myös Euroopassa ja ennen kaikkea myös globaalisti. On todella poikkeuksellista, että globaalisti näin ansiokasta autojen ympäristöteknologiaa tuodaan Suomen markkinoille, joten VV-Auto Group Oy on saamansa palkinnot ansainnut Suomen merkkimaahantuojista ympäristöteknologisesti selvästi ansiokkaimpana vuonna 2015. VW Caddy Maxi TGI:n teknologia edustaa suurta harppausta vuoden 2015 aikana, sillä sen energiankulutus on 26 % alempi kuin vuoden 2015 alussa myynnissä olleella vastaavalla mallilla VW Caddy Maxi Ecofuel, jonka se korvasi. Päinvastoin kuin Seat Mii Ecofuelilla, sen takaisinmaksuaika sekä vastaavaan bensiini- että dieselmalliin verrattuna on erittäin lyhyt, alle 2 vuotta. Siksi sen hankinta ei edellytä vihreiden markkinoiden periaatteella toimivia Suomessa äärimmäisen vähälukuisia kuluttajia, vaan se on ykkösvaihtoehto sellaisille pelkästään taloudellisin perustein toimiville kuluttajille, joiden toiminta-alue mahdollistaa suuren biokaasun kulutusosuuden. Johtuen maailman pisimmästä biokaasutoimintamatkasta tämä on helpompi toteuttaa kuin millään muulla biokaasuautolla ja siten potentiaalisen kuluttajakunnan maantieteellinen kattavuus on laajempi kuin millään muulla mallilla. Luonnollisesti tässäkin autossa on myös bensiinin käyttömahdollisuus, kuten kaikissa muissakin Suomen markkinoiden metaanihenkilöautoissa, joten ajot metaanitankkausverkon ulkopuolella eivät ole ongelma.