650 tuulimetaanin tankkauspaikkaa Saksassa

28.07.2014 13:03

Saksassa on jo yli 650 julkista tankkauspaikkaa, joista voi tankata 100 % paineistettua tuulimetaania.

Tuulimetaanin kaupallinen tuotanto alkoi ensimmäisenä maailmassa Saksassa vuonna 2013, kun Audin tehdas käynnistyi Werltessä. Vuoden 2014 alussa Audi toi markkinoille ensimmäisen paineistettua metaania (CMG) käyttävän autonsa (Audi A3 g-tron) joka on pääasiassa tarkoitettu Audin tuulimetaanin käyttöön. Myöhemmin Audilla on tarkoitus tuoda markkinoille myös muita g-tron-malleja.

Tuulimetaania myydään 650 tankkauspaikalla Saksassa vain Audin g-tron -autoihin, joiden omistajat ovat hankkineet Audin tankkauskortin. Kustannus sen käyttämisestä on 15 € kuukaudessa sekä tankkausasemien julkinen metaanin hinta. Tuulimetaani siirretään tankkausasemille Saksan kaasuverkon kautta. Sitä myydään korkeintaan se määrä, joka Werltessä kaasuverkkoon syötetään.

Tehtaan vuosituotanto 13 GWh riittää 1500 auton polttoainetarpeiksi, joten aluksi kaikki tankkauskortin omistajat voivat tankata halunsa mukaan. Kun kulutus saavuttaa tarjonnan, tuulimetaanin tankkausmääriä rajoitetaan. Tämä tilanne on toivottavaa, sillä se luo perusteen tuotantokapasiteetin kasvattamiseen.

Luonnollisesti g-tron-autot voivat tankata myös biokaasua (CBG), maakaasua (CNG), niiden sekoituksia (kuten CBG20) sekä bensiiniä kuten muutkin bifuel-metaaniautot.

Werlten tehdas valmistaa tuulimetaania tuulivedystä ja samalla tontilla sijaitsevan biokaasulaitoksen tuottaman raakakaasun sisältämästä hiilidioksidista. Tuulivety tuotetaan vedestä Itämerellä sijaitsevien tuulivoimaloiden sähköllä.

Werlten tehdasta edelsi Solarfuel-yhtiön vuonna 2009 Stuttgartissa rakentama demonstraatiolaitos, jota käytettiin aurinko- ja tuulimetaanin tuotannon ja sen liikennekäytön kokeiluihin. Se oli maailman ensimmäinen aurinko- ja tuulimetaanin tuotantolaitos. Solarfuel-yhtiö suunnitteli myös Werlten tehtaan.

Tuuli- ja aurinkometaani ovat kestävän kehityksen kannalta tärkeimmät metaanilajit johtuen niiden suurista resursseista ja pienistä elinkaaren ympäristöhaitoista. Kemiallinen varastointi metaanina mahdollistaa erittäin suuren osuuden aurinko- ja tuulienergiaa paitsi liikenteen energiankulutuksessa myös kokonaisenergiankulutuksessa. Siitä syystä ne ovat olennainen osa tulevaisuuden kestävää liikenteen energiajärjestelmää.

Vaikka tuulimetaani ei ole biokaasua, 100 % tuulimetaanin tankkausasemia voidaan kutsua CBG100-asemiksi. Saksassa on myös 180 biokaasua myyvää julkista CBG100-tankkauspaikkaa, joiden käyttö onnistuu käteisellä ja luottokorteilla. Lisäksi Saksassa on julkisia CBG100-tankkauspaikkoja, joiden käyttö edellyttää asiakaskorttia ja sopimusta.