B- ja D-luokka palasivat Suomen CMG-automallistoon

15.12.2017 13:38

Tämän vuoden aikana Suomen merkkimaahantuojien henkilöautomallistoon on tullut neljä uutta metaaniautoa (taulukko alla). Kaikki ovat myös globaalisti uusia malleja, sillä niiden valmistus alkoi tänä vuonna. Malliston kattavuus parani niiden ansiosta erittäin merkittävästi, sillä nyt kaikissa viidessä tavallisten autojen luokassa (A, B, C, D ja M) on edustajia. Vuoden 2017 alussa vain A-, C- ja M-luokan metaaniautoja oli saatavissa, mutta B-luokka ja D-luokka palasivat tänä vuonna Suomen mallistoon. Ökyautoluokkien (J, E, F, ja S) metaaniautoja ei Suomeen merkkimaahantuoda.

Uudet mallit (kuten aiempikin Suomen mallisto) edustavat bifuel-teknologiaa eli niissä on sekä paineistetun metaanin (CMG) että bensiinin käyttömahdollisuus. Siksi niitä voi tankata sekä biokaasu- (CBG), maakaasu- (CNG) että bensiiniasemilla.

 

Seat Ibiza TGI:n ansiosta B-luokka (pienet autot) palasi Suomen mallistoon 9 vuoden poissaolon jälkeen. B-luokka on Länsi-Euroopassa kaikkein suosituin metaaniautoluokka, mutta Suomen mallistosta ne olivat puuttuneet vuoden 2008 jälkeen. Tuolloin Fiat Punto Natural Powerin* merkkimaahantuonti lopetettiin. 

Audi A4 g-tronin ansiosta D-luokka (suuret autot) palasi Suomen mallistoon 3 vuoden poissaolon jälkeen. Suomessa metaaniautojen merkkimaahantuonti alkoi D-luokan autolla (Volvo V70 Bi-fuel*) vuonna 2002, mutta ne olivat puuttuneet maahantuojien valikoimista vuoden 2014 jälkeen. Tuolloin VW Passat Ecofuelin*, joka oli metaaniautojen markkinajohtaja Suomessa, merkkimaahantuonti lopetettiin.

Seat Ibizasta ja Audi A4:stä ei aiemmin ole valmistettu CMG-versioita, mutta Opel Astran CMG-versiot palasivat tänä vuonna tuotantoon 12 vuoden tauon jälkeen. Aiemmat Astran CMG-versiot eivät olleet Suomen merkkimaahantuojan valikoimassa, mutta niitä on erillismaahantuotu käytettyinä vuodesta 2005 alkaen. Uusi Opel Astra Ecotec CNG täydentää Suomen C-luokan (keskikokoiset autot) mallistoa kahdella korimallilla.

 

Vuonna 2017 Suomen mallistoon tulleet CMG-henkilöautot

Auto-

luokka

Merkki ja malli

Hinta

Hlöitä

Teho

Toimintamatka biokaasulla

Toimintamatka bensiinillä

B

Seat Ibiza TGI

19.813 €

5

66 kW

380 km

820 km

C

Opel Astra Ecotec CNG

22.996 €

5

81 kW

460 km

260 km

C

Opel Astra Sports Tourer Ecotec CNG

24.333 €

5

81 kW

440 km

250 km

D

Audi A4 g-tron

43.518 €

5

125 kW

500 km

450 km

 

Uudet CMG-autot menestyivät erinomaisesti Suomen vuoden 2017 ekoauton valintaprosessissa. Opel Astra Ecotec CNG valittiin vuoden ekoautoksi. Luonnollisesti se oli C-luokan paras auto (ja farmariversio Sports Tourer oli luokkansa toiseksi paras). Audi A4 g-tron puolestaan oli D-luokan paras auto. Nämä autot ovat ympäristökriteereillä mitattuna luokissaan parhaita Suomeen koskaan merkkimaahantuoduista metaaniautoista, joten niiden ansiosta Suomen mallisto kehittyi myös ympäristölaadullisesti todella paljon.

Poikkeuksena Seat Ibiza TGI ei menestynyt ekoauton valintaprosessissa johtuen sen kohtuuttoman pitkästä bensiinitoimintamatkasta. Siitä syystä se ei edes selviytynyt mukaan niiden 18 automallin joukkoon, joista lopulliset valinnat tehtiin. B-luokan parhaaksi valittiin sähköauto Renault Zoe Z.E., joka on Suomen sähköautomalliston selvästi paras auto.

 

*Huomautukset edellä tähdellä mainituista malleista:

  • Fiat Punto Natural Power on edelleen tuotannossa ja useimmissa EU-maissa saatavissa.
  • Volvo V70:n koko malliston valmistus on lopetettu, mutta Volvolla on edelleen tuotannossa CMG-autoja: D-luokan Volvo V60 Bifuel ja E-luokan Volvo V90 Bifuel.
  • VW Passatin CMG-versioiden valmistus lopetettiin.

 

 

Lisätietoja Suomen markkinoiden biokaasun käyttöön pystyvien henkilöautojen tarjonnasta: