Biokaasu-BRT-järjestelmiä tulossa lisää Ruotsiin

06.09.2016 13:55

Malmöstä tuli 1.6.2014 ensimmäinen Ruotsin kaupunki, joka otti BRT-teknologian kunnallisen joukkoliikenteen käyttöön. BRT (bus rapid transit) tarkoittaa raitiovaunuja vastaavaan palvelutasoon pystyviä erityisen suuria busseja niitä varten rakennetuilla nopean liikenteen erityislinjoilla. Niillä toteutetaan joukkoliikenteen suuren kapasiteetin nopeat runkolinjat, joita täydennetään tavallisten bussien syöttöliikenteellä. Malmön bussivalinta oli belgialainen Van Hool ExquiCity 24, joka on 24 metriä pitkä 2-nivelinen ja 4-akselinen biokaasuhybridi (teknisemmin CBG-HEV). Malmössä on kokemuksia tavallisista kaasuhybridibusseista jo 1990-luvulta, joskin silloin niitä vielä käytettiin maakaasulla. Vuoden 2015 joulukuusta alkaen kaikki Malmön kaupunkibussit, mukaan lukien BRT-bussit, ovat tankanneet pelkästään biojäteperäistä biokaasua (CBG100).

Malmön 15 BRT-bussia kulkevat 17 km pituista niitä varten rakennettua reittiä, jonka varrella on 20 niitä varten rakennettua asemaa. Vuoroväli on 5 minuuttia ja matkustajakapasiteetti on 2200 matkustajaa tunnissa. Suurin osa niiden reitistä on erotettu punaisella kaistalla muun autoliikenteen käytössä olevista kaistoista. Risteyksissä BRT-busseilla on etuajo-oikeus, joka on toteutettu liikennevalojen ohjauksella: risteystä lähestyessään BRT-bussit lähettävät signaalin, joka vaihtaa niille vihreän valon ja risteävälle liikenteelle punaisen valon. Etuajo-oikeus ja omat kaistat yhdessä kehittyneiden asemien ja lippujärjestelmän kanssa johtavat keskinopeuden kasvuun 50 %:lla verrattuna tavallisiin busseihin.

Malmön BRT-järjestelmän yhteenlaskettu toteutunut kokonaisinvestointi (reitti, asemat, bussit ja automatiikka) vuonna 2014 oli noin 20 miljoonaa euroa.

 

Erinomaisen talouden lisäksi tämä ns. Malmöexpressen-linja on parantanut olennaisesti kaupunki-ilman laatua ja palvelutason kasvun takia vähentänyt merkittävästi henkilöautoilua. Sen seurauksena Malmössä on päätetty rakentaa toinen BRT-linja vuosina 2017-2018 ja useat muut Ruotsin kaupungit suunnittelevat tai ovat jo päättäneet rakentaa vastaavan järjestelmän. Yksi näistä on naapurikaupunki Helsingborg, johon rakennetaan kaksi biokaasu-BRT-linjaa vuoteen 2019 mennessä. Helsingborgissa on jo tehty koeajoja Malmön BRT-busseilla.

Eräs Ruotsin teollisuuteen vaikuttanut seuraus Malmön toteutuksesta oli Scanian päätös aloittaa 18-metristen CBG-HEV-nivelbussien valmistus. Niillä voi hoitaa BRT-liikennettä alhaisten liikennemäärien aikaan, mutta ne käyvät myös monille tavallisten kaupunkibussien reiteille.

 

Lisätietoja: