Biokaasuasema Mikkeliin

14.10.2017 11:47

Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen vihki perjantaina 13. päivä käyttöön BioSairila Oy:n biokaasuaseman (CBG100 Mikkeli) Graanin liikekeskuksessa. Se on toinen asema Mikkelin kunnan alueella, mutta ensimmäinen Mikkelin kaupunkialueella. Haukivuoren keväällä avattu asema (CBG100 Haukivuori) sijaitsee noin 40 km päässä keskustasta. Uudella asemalla myytävä kaasu kuljetetaan sinne aluksi maanteitse CBG-konteissa Haukivuoren emoasemalta. BioSairila aloittaa oman biokaasulaitoksensa rakentamisen, ja sen valmistuttua ryhtyy myymään tankkausasemallaan paikallisesti tuotettua biokaasua.

Mikkelin asema on kymmenes vuoden 2017 aikana käyttöön otettu julkinen biokaasuasema ja yhteensä 34. julkinen biokaasuasema Suomessa. Sen ansiosta Suomen biokaasuasemaverkon kattavuus paranee monin tavoin. Se on ensimmäinen Etelä-Savon maakunnan ja Itä-Suomen alueen kaupunkialueelle sijoittuva asema. Se on ensimmäinen CBG-asema valtatiellä 5 ja lisää uuden tankkauspaikan valtateille 13 ja 15.

BioSairila Oy:stä tuli tämän aseman myötä Suomen 14. julkisten biokaasuasemien operaattori. Vuoden 2017 aikana julkisten biokaasuasemien operaattorien lukumäärä on peräti kaksinkertaistunut.

Mikkelin aseman myötä Biohauki Oy käynnisti Haukivuoren emoasemansa (kuva vasemmalla) kaupallisen toiminnan. Haukivuoren asemalta voidaan toimittaa CBG-kontteja jatkossa myös muille tytärasemille.

CBG-kontteja täyttäviä emoasemia on Suomessa ollut kaupallisessa toiminnassa vuodesta 2014 alkaen (ensimmäisenä Jepuan Biokaasun asema Jepualla), mutta Mikkelin asemasta tuli ensimmäinen fysikaalista biokaasua myyvä julkinen tytärasema.

 

 

Lisätietoja: