IKEA-2 avattiin Vantaalla

26.09.2018 12:12

Toinen IKEAn tavatalojen yhteydessä oleva CBG-tankkausasema avattiin tänään Vantaalla (CBG100 Vantaa-2). IKEAn tavoitteena on saada biokaasu saataville lähivuosina sen kaikissa viidessä tavaratalossa Suomessa. Liikkeelle lähdettiin tänä keväänä Espoon asemalla, joka avattiin 1.3. Loput kolme tavarataloa sijaitsevat Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa. IKEAn asemilla myytävä biokaasu on valmistettu IKEAn ravintoloiden jätteistä sekä muista lähteistä peräisin olevista biojätteistä, ks. IKEAn tiedote 26.9.

Molemmat IKEAn asemat on rakennuttanut Gasum, joka myös toimii niiden operaattorina. Vantaan uusi asema on yhteensä 24. Gasumin operoima julkinen biokaasuasema Suomessa. Se on 10. uusi asema sen jälkeen, kun Gasum vuonna 2011 aloitti biokaasuliiketoiminnan Kouvolan kunnallisesta biokaasulaitoksesta ja biokaasujalostamosta peräisin olevalla kaasun siirtoverkon kautta kuljetetulla biokaasulla. Gasumin aiemmin (2005-2011) avaamat 14 maakaasun julkista tankkausasemaa muuttuivat tuolloin sekä maa- että biokaasua tarjoaviksi asemiksi. IKEAn asemat on toteutettu aiempien mukaisesti eli myös niissä tankkaaja voi valita joko biokaasun tai maakaasun. Uuden aseman avajaisjuhlia vietetään 12.-14.10., jolloin avajaistarjouksena biokaasua myydään 1 eurolla kilo, kun normaalihinta on 1,45 euroa/kg. Tämä tarjoushinta ei koske maakaasua, vaan pelkästään biokaasua.

Uusi asema on toinen Vantaalla ja yhdeksäs pääkaupunkiseudulla sijaitseva julkinen CBG-asema. Se on kolmas vuoden 2018 aikana avattu julkinen CBG-asema Suomessa.