Konversiotukilaki voimaan

02.01.2018 12:54

Päivitetty 3.9.2018

Konversiotukilaki astui voimaan eilen koskien metaanikonversioita (1000 EUR) ja etanolikonversioita (200 EUR). Vaikka metaaniautojen osalta Trafin ohjeissa puhutaan bensiini- ja dieselautojen konversiotuesta, itse lain teksti on avoin, eli potentiaalisesti muidenkin käyttövoimien henkilöautojen konversioihin tukea saisi, kunhan hyväksyttyjä konversiosarjoja käyttää. Joka tapauksessa ainakin seuraaviin tukea myönnetään:

  1. Bensiini-monofuel => CMG/bensiini-bifuel
  2. Bensiini-monofuel => CMG-monofuel
  3. Diesel-monofuel => CMG/diesel-dualfuel

 

Mahdollisesti tukijärjestelmä toimii myös muita teknologioita edustavien henkilöautojen metaanikonvertoinnissa, esim.

  • Ladattavat hybridit
  • Etanoliautot
  • Nestekaasuautot

 

Konversioiden avulla olisi toteutettavissa erittäin edistyksellisiä autoja, mukaan lukien monia sellaisia teknologiayhdistelmiä, joita tehdasvalmisteisina ei ole saatavissa.

 

Eilen voimaan astuneen lain myötä käyttöön tulivat myös sähköautojen  hankintatuki  sekä romutuspalkkio. Romutuspalkkion saa bensiini- ja dieselautoihin (1500 EUR) verrattuna 1000 eurolla korotettuna (2500 EUR), kun hankitaan uusi E85:n, metaanin tai sähkön käyttöön kykenevä henkilöauto.

 

Romutuspalkkion hyödyntämismahdollisuus päättyi elokuun lopussa 2018. Sitä käytettiin lähes 7000 auton hankintaan, joista metaaniautojen osuus oli 4,4 %. Vaihtoehtoisten käyttövoimien autojen yhteenlaskettu osuus oli 6,1 %. Bensiini- ja dieselmonofuelien osuus oli 94 %.