LMG-rekkojen tekninen diversiteetti kasvaa Suomessa

31.08.2016 08:14

Nesteytetty metaani (LMG) otettiin Suomessa liikennekäyttöön sekä vesiliikenteessä että maantieliikenteessä vuonna 2013. Maantieliikenteessä sen aloitti Containerships Oy Ivecon LMG/CMG-bifuel-rekalla (oikealla kuvassa 1) vuoden 2013 lopulla. Kesällä 2016 Suomen autokantaan tuli toinen LMG-autoteknologia, kun Speed Group Oy hankki käyttöönsä Volvon LMG/diesel-dualfuel-rekan (vasemmalla kuvassa 1). LMG-monofuel-autoja Suomen autokannassa ei vielä ole, mutta Suomen teillä vierailee ulkomaalaisia kyseisen MGV-teknologian edustajia, kuten ruotsalainen Scanian LMG-monofuel-rekka kuvassa 2.

Kuvat neljää MGV-teknologiaa edustavasta rekasta Vuosaaren satamassa Helsingissä. 1: LMG/diesel-dualfuel (Volvo), CMG-monofuel (Iveco), LMG/CMG-bifuel (Iveco). 2: LMG-monofuel (Scania).

 

Toistaiseksi Suomessa on sekä vesiliikenteessä että maantieliikenteessä käytetty vain fossiilista LMG:tä eli LNG:tä. Autoihin LNG:tä on ollut saatavissa yksityisen tankkauspaikan kautta vuodesta 2013 ja julkisen tankkauspaikan kautta vuodesta 2016. Nesteytettyä biokaasua eli LBG:tä ei koskaan ole Suomessa käytetty, vaikka monissa muissa maissa niin on tehty jo kauan. Esimerkiksi Ruotsissa LBG:n tuotanto sekä sen käyttö maantieliikenteessä alkoi vuonna 2010 demonstraationa ja vuonna 2012 kaupallisena. Biokaasua käytetään Ruotsin maantieliikenteessä nesteytettynä paljon enemmän kuin Suomessa käytetään liikennebiokaasua paineistettuna.

Paineistettua biokaasua (CBG) on ollut Suomessa saatavilla vuodesta 2002 alkaen, joten paineistetun metaanin (CMG) käyttöön pystyvillä rekoilla (kuva 1 keskellä ja oikealla) on ollut biokaasun hyödyntämisen mahdollisuus Suomessakin jo kauan.