Suuri biokaasuhenkilöautojen kehityshyppäys meneillään

08.10.2018 16:22

EU:n WLTP-päästö- ja kulutusstandardin käyttöönotto on vauhdittanut biokaasun käyttöön kykenevien henkilöautojen valmistajien kehitysponnistuksia. Ympäristöteknisesti aiempaa selvästi korkeampitasoisia vuosimallin 2019 autoja on julkistettu runsaasti. Vielä niitä ei Suomen teille ole ehtinyt, mutta kolme ensimmäistä on jo tullut Suomessa ennakkotilattaviksi. Tämä muutos on nähtävissä  uusien Suomeen merkkimaahantuotujen biokaasuhenkilöautojen listassa  ympäristölaadullista tasoa ilmaisevien värien muutoksista. Kyseisessä listassa biokaasuautomallit on jaettu neljään tasoon ja kukin malli on kirjoitettu värillä, joka ilmaisee kuulumisen johonkin näistä neljästä ympäristöteknisestä tasosta.

C-luokan (keskikokoiset autot) Skoda Octavia Combi 1.5 G-Tec, Seat Leon 1.5 TGI ja Seat Leon ST 1.5 TGI ovat ensimmäiset uudet malliversiot, jotka tekivät Suomen mallistossa suuren kehityshyppäyksen 3. tasolta suoraan 1. tasolle. Ne erottuvat nyt listalla korkeimmasta tasosta kertovalla vihreällä värillä, kun niiden vuosimallin 2018 versiot näkyvät 3. tason ilmaisevalla violetilla värillä kirjoitettuina. Kaikki nämä uudet versiot edustavat modernia kvasimonofuel-teknologiaa, joka korvasi aiempien versioiden vanhanaikaisen teknologian. Niiden toimintamatka biokaasulla on kasvanut merkittävästi ja toimintamatka bensiinillä alentunut vieläkin merkittävämmin; niiden moottoriteho on noussut selvästi kulutusta kasvattamatta. Siksi nämä mallit ansaitsivat EU:n tyyppikatsastuksessa myönnettävän virallisen kvasimonofuel-auton aseman, joten ne voidaan kansallisessa UE-autojen edistämispolitiikassa rinnastaa monofuel-autoihin.

Huom. monofuel-biokaasuhenkilöautoja ei tällä hetkellä ole Länsi-Euroopan markkinoilla uutena saatavissa ja ne ovat olleet harvinaisia aiemminkin. Suomeen niitä ei koskaan ole merkkimaahantuotu eikä myöskään erillismaahantuotu, joten niitä ei ole ainuttakaan Suomen henkilöautokannassa.

Tämän vuoden aikana monista muistakin malleista on Suomen markkinoille tulossa vastaavan kehityshyppäyksen kokeneita uusia versioita ja myös vastaavalla kehitystasolla olevia kokonaan uusia malleja. Ja tämä erittäin positiivinen markkinamuutos tulee jatkumaan myös ensi vuonna, sillä runsaasti uusia ja parannettuja biokaasuautomalleja ja -malliversioita on luvassa vuoden sisällä.

 

Toinen hyvä uutinen on keväästä asti vaivanneen WLTP-standardin käyttöönotosta johtuneen biokaasuhenkilöautomallien saatavuusongelman hellittäminen. Pahimmillaan Suomessa oli uutena saatavissa vain 2 biokaasuautomallia (Opel Astrat), mutta nyt tilanne on palautunut lähes kevään tasolle eli saatavissa on 16 mallia. Niistä 9 on jo tullut myyntiin WLTP-mitattuina (se ilmaistaan autolistassa €-merkillä). Ne eivät ole uusia malliversioita, eikä uusiminen ollut niiden osalta tarpeenkaan, koska kaikki ovat kvasimonofuel-autoja ja siten näkyvät vihreällä värillä kirjoitettuina. Automerkeistä vain yksi (Audi) ei ole vielä palannut markkinoille, mutta tämän vuoden aikana kaikista kolmesta Audin biokaasuautomallista on tulossa aiempia kehittyneemmät versiot saataville Suomessa.

 

WLTP-muutokset koskevat henkilöautojen lisäksi myös pakettiautoja, mutta WLTP-mittauksen pakollisuus astui 1.9.2018 voimaan vain pienille pakettiautoille, joiden biokaasuversioita ei Suomeen koskaan ole merkkimaahantuotu. Keskikokoisille ja suurille pakettiautoille WLTP-mittauksen pakollisuus astuu voimaan vasta 1.9.2019. Siis kaikkien uusien pakettiautojen listassa lueteltujen Suomeen merkkimaahantuotujen mallien osalta WLTP-muutokset tulevat vasta vuoden päästä.

Huom. pakettiautomallistossa on mukana myös monofuel-teknologian edustajia, jotka Suomen henkilöautomallistosta ovat aina puuttuneet.