Suuri biokaasuhenkilöautojen kehityshyppäys meneillään

08.10.2018 16:22

Huom. Uutisen jälkeen on lisätty päivityksiä kehityksen etenemisestä.

 

EU:n WLTP-päästö- ja kulutusstandardin käyttöönotto on vauhdittanut biokaasun käyttöön kykenevien henkilöautojen valmistajien kehitysponnistuksia. Ympäristöteknisesti aiempaa selvästi korkeampitasoisia vuosimallin 2019 autoja on julkistettu runsaasti. Vielä niitä ei Suomen teille ole ehtinyt, mutta kolme ensimmäistä on jo tullut Suomessa ennakkotilattaviksi. Tämä muutos on nähtävissä  uusien Suomeen merkkimaahantuotujen biokaasuhenkilöautojen listassa  ympäristölaadullista tasoa ilmaisevien värien muutoksista. Kyseisessä listassa biokaasuautomallit on jaettu neljään tasoon ja kukin malli on kirjoitettu värillä, joka ilmaisee kuulumisen johonkin näistä neljästä ympäristöteknisestä tasosta.

C-luokan (keskikokoiset autot) Skoda Octavia Combi 1.5 G-Tec, Seat Leon 1.5 TGI ja Seat Leon ST 1.5 TGI ovat ensimmäiset uudet malliversiot, jotka tekivät Suomen mallistossa suuren kehityshyppäyksen 3. tasolta suoraan 1. tasolle. Ne erottuvat nyt listalla korkeimmasta tasosta kertovalla vihreällä värillä, kun niiden vuosimallin 2018 versiot näkyvät 3. tason ilmaisevalla violetilla värillä kirjoitettuina. Kaikki nämä uudet versiot edustavat modernia kvasimonofuel-teknologiaa, joka korvasi aiempien versioiden vanhanaikaisen teknologian. Niiden toimintamatka biokaasulla on kasvanut merkittävästi ja toimintamatka bensiinillä alentunut vieläkin merkittävämmin; niiden moottoriteho on noussut selvästi kulutusta kasvattamatta. Siksi nämä mallit ansaitsivat EU:n tyyppikatsastuksessa myönnettävän virallisen kvasimonofuel-auton aseman, joten ne voidaan kansallisessa UE-autojen edistämispolitiikassa rinnastaa monofuel-autoihin.

Huom. monofuel-biokaasuhenkilöautoja ei tällä hetkellä ole Länsi-Euroopan markkinoilla uutena saatavissa ja ne ovat olleet harvinaisia aiemminkin. Suomeen niitä ei koskaan ole merkkimaahantuotu eikä myöskään erillismaahantuotu, joten niitä ei ole ainuttakaan Suomen henkilöautokannassa.

Monista muistakin malleista on Suomen markkinoille tulossa vastaavan kehityshyppäyksen kokeneita uusia versioita ja myös vastaavalla kehitystasolla olevia kokonaan uusia malleja.

 

Toinen hyvä uutinen on keväästä asti vaivanneen WLTP-standardin käyttöönotosta johtuneen biokaasuhenkilöautomallien saatavuusongelman hellittäminen. Pahimmillaan Suomessa oli uutena saatavissa vain 2 biokaasuautomallia (Opel Astrat), mutta nyt tilanne on palautunut lähes kevään tasolle eli saatavissa on 17 mallia. Niistä 10 on jo tullut myyntiin WLTP-mitattuina. Ne eivät ole uusia malliversioita, eikä uusiminen ollut niiden osalta tarpeenkaan, koska kaikki ovat kvasimonofuel-autoja ja siten näkyvät vihreällä värillä kirjoitettuina. Automerkeistä vain yksi (Audi) ei ole vielä palannut markkinoille. Sen seurauksena D-luokan autot väliaikaisesti puuttuvat mallistosta.

 

WLTP-muutokset koskevat henkilöautojen lisäksi myös pakettiautoja, mutta WLTP-mittauksen pakollisuus astui 1.9.2018 voimaan vain pienille pakettiautoille, joiden biokaasuversioita ei Suomeen koskaan ole merkkimaahantuotu. Keskikokoisille ja suurille pakettiautoille WLTP-mittauksen pakollisuus astuu voimaan vasta 1.9.2019. Siis kaikkien uusien pakettiautojen listassa lueteltujen Suomeen merkkimaahantuotujen mallien osalta WLTP-muutokset tulevat vasta vuoden päästä.

Huom. pakettiautomallistossa on mukana myös monofuel-teknologian edustajia, jotka Suomen henkilöautomallistosta ovat aina puuttuneet. 

 

Kehityksen seurantapäivityksiä

  • 14.12.2018: Ensimmäinen uudistetuista malleista (C-luokan Skoda Octavia Combi) tuli WLTP-mitattuna myyntiin.
  • 30.12.2018: Skoda siirsi koko metaaniautomallistonsa ylimpään laatuluokkaan vuoden 2018 aikana seuraten Opelia, joka toteutti sen jo vuonna 2017. Vuoden 2018 lopussa kaikki Opelin (C-luokan 2 Astraa) ja Skodan (A-luokan 2 Citigoa ja C-luokan 1 Octavia) mallit ovat kvasimonofuel-autoja, ja ne kaikki sisältyvät Suomeen merkkimaahantuotuun mallistoon. Valmistuksesta jäi vuoden 2018 aikana pois 2 mallia, jotka nekin olivat Suomen mallistossa: C-luokan Skoda Octavian sedan-versio (3. laatuluokka) ja M-luokan Opel Zafira (1. laatuluokka).
  • 31.12.2018: Länsi-Euroopasta erillismaahantuotavassa mallistossa tapahtui vuoden 2018 aikana ympäristötekninen kehityshyppäys siten, että valmistuksesta poistui useita 4. laatuluokan malleja (varsinkin Fiatin) ja 3. laatuluokan malleja (varsinkin Volvon). Merkittävintä on Volvon poistuminen kokonaan metaaniautovalmistajien joukosta ja sen seurauksena E-luokan metaaniautojen edustuksen poistuminen Länsi-Euroopan mallistosta. Myös D-luokassa metaaniautojen edustus Länsi-Euroopan mallistossa poistui Volvon ja Audin toimenpiteiden yhteisvaikutuksesta, mutta Audi on ilmoittanut tuovansa kaksi D-luokan malliaan uudistettuina takaisin markkinoille vuonna 2019. Kaikki Volvon metaaniautomallit, joita valmistettiin vuosina 1995-2018, olivat 3. laatuluokan D- ja E-luokan autoja. Niitä merkkimaahantuotiin Suomeen vuosina 2002-2007. Fiat lopetti useiden 4. laatuluokan metaanihenkilöautomalliensa valmistuksen vuonna 2018, mutta toi markkinoille uusia 1. laatuluokan hyötyautomalleja. Fiat on valmistanut metaanihenkilöautoja vuodesta 1997 lähtien. Fiatin metaaniautoja merkkimaahantuotiin Suomeen vuosina 2006-2012.
  • 2.1.2019: Lähes kaikki NEDC-mitatut mallit poistuivat maahantuojien hinnastoista vuoden 2018 loppuun mennessä. Jäljelle jäi kolme Seatin mallia, joista on edelleen merkkimyymälöissä uutena ostettavissa ennen syyskuuta valmistettuja varastokappaleita. WLTP-mitattuja malleja on vuoden 2019 alussa hinnastoissa 11 kpl, joista 1 on uudistettu malli. Kaikki WLTP-mitatut mallit ovat kvasimonofuel-autoja. Merkkimaahantuodut mallit (14 kpl) jakaantuvat neljään autoluokkaan: A, B, C ja M. Edustus D-luokassa puuttuu tilapäisesti, koska Audi ei vielä ole palannut markkinoille. Yhteensä 9 mallia odottaa edelleen uudistusta; ne ovat Suomeen merkkimaahantuotujen mallien valmistajien ilmoitusten mukaan tulossa takaisin tuotantoon uudistettuina vuonna 2019.
  • 18.1.2019: Skoda Octaviaa vastaavan uudistuksen läpikäyneet VW Golf ja VW Golf Variant tulivat maahantuojan hinnastoon.
  • 25.1.2019: Skoda Octaviaa ja VW Golfeja vastaavan uudistuksen läpikäyneet Seat Leon ja Seat Leon ST tulivat maahantuojan hinnastoon. Kaikissa näissä viidessä uudistetussa Skodan, VW:n ja Seatin C-luokan automallissa on uusi 1,5-litrainen VW-moottori (1.5 TGI EVO), joka korvasi aiemmin käytetyn 1,4-litraisen moottorin. VW:llä on nyt valmistuksessa 5 metaanimoottoria välillä 1.0-2.0 litraa ja 50-125 kW. Niillä voi kattaa metaaniautojen tarpeet lähes kaikissa henkilöautoluokissa (poikkeuksina F- ja S-luokka) ja kaikissa pakettiautoluokissa sekä ajoneuvoluokissa M2 ja N2.
  • 30.1.2019: Volkswagen toi Länsi-Euroopan markkinoille uudistetun Polo TGI:n, josta tuli Länsi-Euroopan ensimmäinen B-luokan kvasimonofuel-automalli. Sen myötä VW:n ympäristötekninen malliuudistus saatiin päätökseen. VW:stä tuli Opelin ja Skodan jälkeen kolmas valmistaja, joka siirsi koko mallistonsa (nyt 12 mallia) ylimpään laatuluokkaan. Vain osa niistä sisältyy Suomeen nykyisin merkkimaahantuotuun mallistoon (4 Caddya, 2 Golfia ja 1 up), mutta myös kaikki erillistuotavat VW-mallit (3 Caddya, 1 Polo ja 1 up) ovat kvasimonofuel-autoja. Tämän lisäksi myös kaikki VW:n metaanikäyttöiset pakettiautomallit (3 Caddya ja 1 up, joista 2 Caddya on merkkimaahantuonnissa) edustavat samaa tasoa. VW:n valmistuksessa olevat 16 mallia kattavat 5 henkilöautoluokkaa (A, B, C, M ja J) sekä 2 pakettiautoluokkaa (I ja II). Vuodesta 2017 alkaen tuotannossa ollutta Polon metaaniversiota ei toistaiseksi ole merkkimaahantuotu, mutta uudistettu malli on Suomen mallistoon tulossa.
  • 4.2.2019: Seat toi markkinoille 2 uutta mallia. Euroopan ensimmäinen WLTP-uudistuksen jälkeinen kokonaan uusi metaaniautomalli, J-luokan Arona, sekä perusteknologialtaan sitä vastaava, uudistettu B-luokan Ibiza, tulivat hinnastoihin Länsi-Euroopassa. Ne eivät vielä ole Suomen maahantuojan hinnastoissa, mutta molemmat ovat sinne tulossa. Seatista tuli Opelin, Skodan ja VW:n jälkeen neljäs valmistaja, joka siirsi koko mallistonsa ylimpään laatuluokkaan. Seatin 5 mallia kattavat 4 henkilöautoluokkaa (A, B, C ja J). Niistä 1 malli (A-luokan Mii) oli ylimmässä laatuluokassa jo ennen WLTP-uudistusta, 3 mallia (B-luokan Ibiza sekä C-luokan Leon ja Leon ST) nostettiin 3. luokasta 1. luokkaan, ja 1 malli (J-luokan Arona) on kokonaan uusi.
  • 14.2.2019: NEDC-mitatuista malleista Seat Leonin ja Seat Leon ST:n vanhat 1,4-litraiset versiot on loppuunmyyty, joten niitä ei enää ole uutena saatavissa. Niiden tilalle ovat tulleet uudistetut 1,5-litraiset versiot. Seat Ibiza on ainut edelleen saatavissa oleva NEDC-malli. WLTP-mitattuja malleja on vuoden alun jälkeen tullut 4 lisää, joten niitä on nyt 15 kpl. Niistä 5 on uudistettuja malleja. Merkkimaahantuotuja malleja on nyt yhteensä 16 kpl autoluokissa A, B, C ja M. Seat Ibizaa (3. laatuluokka) lukuun ottamatta kaikki ovat kvasimonofuel-autoja.
  • 15.2.2019: Volkswagen Polo TGI tuli Suomen mallistoon ensimmäisenä WLTP-uudistuksen jälkeisenä uutena mallina. Se on ensimmäinen Suomeen merkkimaahantuotu B-luokan kvasimonofuel-auto. Sen aiempaa vuosina 2017-2018 valmistettua 3. laatuluokan versiota ei Suomeen merkkimaahantuotu.