Tiedote automallimuutoksista

09.05.2018 14:20

Tämä tiedote julkaistaan johtuen akuutista epätietoisuudesta biokaasuhenkilöautomarkkinoilla.

Useiden uusien CMG-henkilöautomallien saatavuudessa on parhaillaan tilapäinen häiriö, mikä johtuu niiden vuosimallin 2018 tuotannon loppumisesta ja meneillään olevasta vuosimallin 2019 tuotannon aloittamisen valmistelusta. Vuosimallin 2018 autoja on edelleen saatavissa, mutta vain niiden varastojen tyhjenemiseen saakka. Merkittävästi kehittyneet vuosimallin 2019 autot tulevat myyntiin vähitellen tämän vuoden jälkipuoliskon aikana.

Taustasyynä tähän poikkeukselliseen tuotantotaukoon on EU:n tyyppikatsastuslainsäädännössä tapahtunut lähipäästöjen mittausstandardin muutos eli siirtyminen NEDC:stä (New European Driving Cycle) WLTP-standardiin (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure). Uuden standardin mukaisia mittauksia ei vielä vaadita markkinoilla myynnissä olevilta aiemmin tyyppikatsastetuilta automalleilta, mutta WLTP-mittaukset sisältyvät uusiin tyyppikatsastuksiin ja ne tullaan myöhemmin vaatimaan myös aiemmin tyyppikatsastetuilta markkinoilla uutena myynnissä olevilta autoilta.

Osa autonvalmistajista on päättänyt yhdistää tämän välttämättömän muutoksen merkittäviin malliston parannuksiin. Erityisen suuriin muutoksiin valmistautumisen vuoksi ne ovat lopettaneet vuosimallin 2018 tuotannon tavanomaista aiemmin.

 

Tällä hetkellä tämä poikkeustilanne koskee seuraavia Suomeen merkkimaahantuotuja CMG-henkilöautomalleja:

  • Kaikki Audin mallit: A3 g-tron, A4 g-tron ja A5 g-tron
  • Osa Skodan malleista: Octavia G-Tec ja Octavia Combi G-Tec
  • Osa Volkswagenin malleista: Golf TGI, Golf Variant TGI, Caddy TGI ja Caddy Maxi TGI

 

Nämä mallit ovat edelleen mukana uusien biokaasun käyttöön kykenevien merkkimaahantuotujen henkilöautojen luettelossa.