USA maailman kärkimaaksi liikennebiokaasun käytössä

13.05.2016 10:08

USA nousi vuonna 2015 liikennebiokaasun käytössä maailman ykköseksi. Se ohitti kahden vuosikymmenen ajan maailman ykköstilaa hallussaan pitäneen Ruotsin. Tämä oli seurausta Kalifornian markkinoiden valtavasta kasvusta. Muu USA oli edelleen Ruotsia jäljessä.

Liikennebiokaasun kulutus oli 3,3 TWh, josta raskas liikenne käytti 3 TWh. Biokaasukäyttöiset kuorma- ja linja-autot sekä raskaat työkoneet (65.000 kpl vuonna 2015) ovat aina olleet USA:n liikennebiokaasun kulutuksessa pääroolissa, alkaen biokaasun liikennekäytön aloittamisesta vuonna 1993 (Kaliforniassa). Biokaasun liikennekäyttö aloitettiin kaatopaikkakaasulla ja se oli edelleen pääresurssi vuonna 2015, vaikka erilaisia biojätteitä hyödyntäviä reaktorikaasuja tulee jatkuvasti markkinoille. LBG:llä oli noin 30 % osuus, mikä on erittäin korkea (Suomessa ja useimmissa muissakin liikennebiokaasumaissa käytetään pelkästään CBG:tä). USA:n liikennebiokaasu on kokonaan biojäteperäistä ja se myydään lähes kokonaan 100 %:na (CBG100 ja LBG100).

Kaliforniassa biokaasu ohitti maakaasun metaanin tieliikennekäytössä vuoden 2015 viimeisen neljänneksen aikana (57 %), mutta ei vielä koko vuoden kulutuksessa. Muissa osavaltioissa maakaasua kulutettiin edelleenkin biokaasua enemmän, mutta biokaasun osuus kasvoi merkittävästi.

USA on kaatopaikkakaasun liikennekäytön sekä LBG:n liikennekäytön globaali pioneeri ja on niiden osalta aina ollut maailman ykkösmaa. Vuonna 2015 erityisesti niiden kulutuksen ansiosta USA nousi liikennebiokaasun kokonaiskulutuksessakin kärkipaikalle.

 

 

Lisätietoja: