Uusi biokaasuautoilijan opas julkaistu

16.07.2015 14:08

Viimeisin biokaasuauton hankintaopas julkaistiin Suomessa vuonna 2012. Sekä mallisto että palvelut ovat sen jälkeen kehittyneet, varsinkin vuonna 2014 ja vielä vuoden 2015 aikana. Siten tuli ajankohtaiseksi päivittää opas. Päivitetty versio on toteutettu erilaisessa muodossa ja se sisältää sekä oman biokaasuauton hankintavaihtoehdot että vaihtoehdot biokaasuautoiluun ilman oman auton omistusta. Kuten vuoden 2012 opas, se on tarkoitettu pääasiassa tavallisella B-ajokortilla ajaville yksityishenkilöille, joten se painottuu henkilöautoihin. Kuitenkin siellä on materiaalia myös ammattiliikenteen kaikkia ajoneuvotyyppejä koskien. Opas jakaantuu kahteen osaan:

  1. Perusosa "Biokaasuautoilu n vaihtoehdot - opas kuluttajille" sisältää yleistietoja kaikenlaiseen biokaasuautoiluun.
  2. Liite "Biokaasuautot" sisältää kuvauksen vuonna 2015 Suomeen merkkimaahantuoduista biokaasuhenkilöautomalleista.

 

Merkkimaahantuojien valikoimissa vuonna 2015 on kuudelta autonvalmistajalta yhteensä 20 biokaasuhenkilöautomallia ja yhteensä 68 niiden alamallia, jotka kattavat lähes kaikki henkilöautojen käyttötarkoitukset.

B-ajokortilla saa ajaa myös kevyitä pakettiautoja, joten niistäkin oppaassa kerrotaan, joskin selvästi henkilöautoja suppeammin. Vuonna 2015 merkkimaahantuojien valikoimissa on neljältä autonvalmistajalta viisi kevyttä pakettiautomallia.

Biokaasuauton hankkijan vaihtoehdot eivät rajoitu uusiin tehdasvalmisteisiin merkkimaahantuotuihin malleihin, vaan tarjolla on runsaasti muitakin hankintavaihtoehtoja, joista opas kertoo:

  • Käytetyt tehdasvalmisteiset mallit
  • Uusien ja käytettyjen tehdasvalmisteisten mallien erillismaahantuonti
  • Oman auton konvertointi pystyväksi käyttämään myös biokaasua
  • Monet muut vaihtoehdot