Suomeen merkkimaahantuotu biokaasubussimallisto paisuu

16.10.2018 13:58

Vuoden sisällä Suomen markkinoilla saatavilla olevien biokaasun käyttöön kykenevien uusien bussimallien määrä on paisunut voimakkaasti. Suomalaisvalmisteisten biokaasubussimallien määrä on peräti kaksinkertaistunut, ja sen lisäksi merkkimaahantuotujen biokaasubussimallien määrä on kasvanut puolella. Tämä on erityisen suotuisaa kehitystä, koska bussikäyttö on liikennebiokaasun käyttötavoista selvästi tärkein.

Kotimaisia sekä merkkimaahantuotuja uusia biokaasubussimalleja on nyt tarjolla laajassa skaalassa 12 matkustajan 7-metrisistä minibusseista 150 matkustajan 19-metrisiin nivelbusseihin. Kuten aina, kaupunkiliikenteen bussit ovat yleisimpiä ja monimuotoisimpia, mutta saatavilla on myös seutu-, kauko- ja tilausliikenteeseen tarkoitettuja monenkokoisia busseja. Näistä on koottu yhteenveto dokumenttiin "Uudet biokaasubussit 2018".

 

Uutena teknologiana Suomessa - kaikki ajoneuvoluokat huomioon ottaen - merkkimaahantuotuun bussimallistoon tulivat ensimmäiset kaasuhybridit (CMG-HEV; HEV = Hybrid Electric Vehicle). MAN toi nämä kaasumoottorin ja sähkömoottorin yhdistävät monofuel-ajoneuvot saataville uudessa Lion's City G -mallistossaan ja Mercedes-Benz lisäsi ne Citaro NGT -mallistoonsa. Molemmat valmistajat tarjoavat uutta teknologiaansa sekä 12-metrisissä perusbusseissa että 18-metrisissä nivelbusseissa.

Globaalisti ja Euroopassa moderneja kaasuhybridejä on ollut saatavissa jo 1990-luvulta alkaen, mutta Suomen ajoneuvokantaan niitä ei ole vielä liittynyt. Niiden saaminen merkkimaahantuotuun mallistoon on tarpeellinen askel.

Ruotsissa biokaasun käyttö moderneissa kaasuhybridibusseissa aloitettiin 1990-luvulla. CBG-HEV-bussien määrä on kasvanut kahden vuosikymmenen aikana, mutta ne ovat edelleenkin varsin harvinaisia. Siellä käytössä olevia kaasuhybridibussimalleja ei koskaan ole sisältynyt Suomen merkkimaahantuontimallistoon. Ne ovat ns. täyshybridejä, joissa liikevoima tuotetaan sähkömoottoreilla ja polttomoottoria käytetään sähkövaraston lataamiseen. Niitä voidaan lyhyillä matkoilla ajaa polttomoottori sammutettuna. Suomen mallistoon tulleet MANin ja MB:n bussit edustavat kevythybriditeknologiaa (MHEV = Mild Hybrid Electric Vehicle), joissa sähkömoottori toimii pelkästään polttomoottoria avustaen eli nämä autot eivät liiku pelkästään sähkömoottorin voimalla.

 

Uutena bussityyppinä merkkimaahantuojien mallistoon on tullut ensimmäinen BRT-bussi: Iveco Crealis Natural Power. BRT (Bus Rapid Transit) tarkoittaa raitiotiejärjestelmää vastaavaa suuren voluumin nopeaa kumipyörillä ajettavaa liikennejärjestelmää. Yleensä sellaisten pääajoneuvot ovat noin 25-metrisiä yli 200 matkustajan 2-nivelbusseja (kuten Malmön biokaasuhybridibussit) ja täydentävinä ajoneuvoina ovat noin 18-metriset nivelbussit, joista Iveco Crealis on esimerkki. BRT-järjestelmiä ei Suomessa vielä ole, mutta monessa kaupungissa sellaisen toteuttamisesta keskustellaan. On siis olennaista tietää, että sellainen voidaan toteuttaa biokaasukäyttöisenä ja tarvittavia autoja on helposti saatavilla.